Att främja samspel och fantasilekar

Ja, hur är det att vara en 3-åring idag. Fullt av möjligheter till tekniska leksaker så som att titta på en ipad eller på en tv. Men är det verkligen det som gör att våra barns utveckling går framåt eller är det dem traditionella leksakerna?

På Vikingtoys pratar man gärna om leksakerna. Det är nämligen i 3–4 års åldern som barnen börjar att leka med varandra på allvar, och inte kan man få ut samma samspel mellan ett barn och en ipad jämfört med två barn tillsammans. Låtsasleken får nu ännu mer utrymme och fantasin hos barnen bara fortsätter att utvecklas. Man låtsas vara någon annan, kan berätta lite mer historier och hittar på sina egna berättelser. Fördelaktigt turas man om med sina kompisar om att vara djur, polis eller prinsessa och anpassar detta efter vad man leker.

Barnens utveckling är spännande

Rörelsemässigt så är det nu som själva finmotoriken börjar utvecklas på riktigt och barnen kan på ett helt annat sätt röra fingrarna oberoende av varandra. Det blir lättare att hantera leksakerna och man bygger och rör sig mer och mer avancerat. Det blir också lättare att vänta på sin tur och det blir därför mer naturligt att introducera lekar som man gör tillsammans. Vikingtoys kan mycket om barn och läs mer här om du är intresserad om hur barn fungerar i olika åldrar men också vad för leksaker som passar i just den åldern.

Så lämna den där ipaden och läs mer om ett sortiment av leksaker som stimulerar och utvecklar barnen. Låt fantasin flöda och varför inte låta barnet i dig vara en del av leken? Uppmuntra till att bygga, konstruera och testa. Ditt barn mår bra av att få göra nya saker och var inte rädd för att göra det tillsammans.