Heminredning

I förra inlägget visade jag var man kan köpa konst. Nu tänkte jag titta på heminredning.

Nytt på nätet

Heminredning går numera utmärkt att köpa på nätet. Du får visserligen inte klämma på sakerna men sajterna är ofta fina med fakta och bilder. Använder man en OK enhet när man surfar ser man färger med mera bra. Är man trots allt missnöjd kan man returnera lätt. Eller så kanske vännen eller släktingen är intresserad av prylen i fråga. Det är en enorm skillnad att sitta hemma i soffan i lugn och ro. Dessutom hittar man lite mer udda saker som kanske är svåra att hitta i butik. En av mina favoritsajter inom detta område är Stayhome.

Begagnat på nätet

Man kan också handla begagnat på nätet men då måste man fråga sig om säljaren är pålitlig och produkten i lika bra skick som anges. Med Blocket och liknande får man ju se den innan man betalar, men då måste man åka hem till folk.

Second hand

Sen har vi second hand-butikerna som kan vara utmärkt om det är rätt butik med bra utbud och priser. Men de flesta vill bli av med saker som sett sina bästa dagar och inte passar i moderna hem.

Fysisk butik

Slutligen har vi de vanliga butikerna och varuhusen men många av oss bor långt från dessa och vill slippa trängas för att sedan inse att det man letar efter är slut och man måste återvända om 1-2 veckor. Men har man flyt är det förstås oslagbart att gå runt och titta och köpa live. Jag som sitter på kontor hela dagarna (och jobbar med affärssystem på Proclient) tycker det är skönt att komma ut lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *